Somnul natiunii naste monstri

În perioada 4-9 septembrie 2007, s-a desfăşurat la Sibiu – „Capitala culturală europeană 2007”, cea de a III-a Adunare Ecumenică Europeană (3AEE), organizată în comun de către Conferinţa Bisericilor Europene (KEK) şi Consiliul Conferinţelor Episcopale Catolice din Europa (CCEE). Reuniunea de la Sibiu a fost punctul final al unui proces care a fost gândit ca un pelerinaj simbolic, început în ianuarie 2006 la Roma, care a trecut prin Wittenberg, oraşul lui Martin Luther, şi care s-a încheiat în România. Presa de atunci relata ca la reuniune au fost prezenti 2.500 de reprezentanţi ai tuturor Bisericilor din Europa şi peste 10.000 de pelerini, care au participat la dezbateri despre spiritualitate, realitate europeană, diversitate, pace şi justiţie, nelipsind insa nici ,,rugaciunile’’ in comun. Si aceasta importanta intrunire ecumenica a fost gazduita atunci pentru prima oara intr-o tara cu o populatie majoritar ortodoxa, dupa ce primele intruniri au avut loc la Basel, Elvetia in 1989 si Graz, Austria, in 1997. 
Pe langa toate acestea presa de atunci mai relata ceva interesant : si anume ca intr-una din acele zile intreaga adunare prezenta, daca nu ma insel (au trecut niste ani…), tot la Catedrala Mitropolitana Ortodoxa din Sibiu a fost surprinsa de o femeie care a indraznit sa ,,tulbure linistea publica,, – motiv pentru care a si fost luata pe sus de cei care asigurau paza – strigand ca marele eveniment este lucru dracesc, impotriva canoanelor lasate de Sfintii Parinti. 
Ieri, adica peste alti opt ani, presa din Romania a relatat o alta stire, care cu siguranta a atras atentia multor romani, despre gestul presedintelui (impus) Klaus Iohannis de a participa la liturghia de la Catedrala Mitropolitană Ortodoxă din Sibiu. Ba mai mult decat atat presedintele impus a facut si o donatie in bani pentru catedrala din Sibiu. Reactia : peste 2.000 de romani prezenti prin zona au aplaudat in semn de apreciere a prezentei presedintelui impus al slujba ortodoxa, care pe deasupra este si protestant adica ERETIC, si nu in ultimul rand (dupa cum a relatat presa sibiana anii trecuti) mason, adica este dat anatemei potrivit unei hotarari din 1937 a Sfantului Sinod al BOR, hotarare in vigoare inca. Imediat dupa acest episod netulburat de data aceasta de nimeni, presedintele impus a avut grija sa lanseze si un mesaj pe Facebook ca va participa periodic la ceremoniile religioase ale cultelor recunoscute în România.
Concluzia : In aceste clipe tragice prin care trece tara noastra si ortodoxia e timpul sa ne trezim cu totii – preoti, mireni si sa plecam genunchii la rugaciune noaptea, iar ziua sa marturisim adevarul fara frica : despre ecumenism, despre anatemele care exista in biserica ortodoxa si care nu se mai citesc la slujbe, despre conditiile in care nebotezatii pot intra in biserica orotodxa, despre faptul ca un lacas de cult ortodox nu se poate cladi pe banii ereticilor si toate celelalte pe care poporul binecredincios trebuie sa le stie pentru a putea raspunde atacurilor pe masura si nu aplaudand. In cazul de fata nu doar somnul, ci si tacerea, adica tainuirea adevarului, va aduce multa paguba romanilor ca neam cladit pe sangele sfintilor. 

P.S.

Parintele Dumitru Staniloae ne spunea in Ortodoxia şi internaţionalismul religios, Ed. Scara, 1999: 
„Eu nu sunt pentru ecumenism; socotesc că ecumenismul este produsul masoneriei; iarăşi vor să relativizeze credinţa adevărată. A avut dreptate Biserica zicând că nu prea suntem uniţi (noi ortodocşii între noi n.n.). Ecumenismul este pan-erezia (a toată erezia n.n.) timpului nostru. Au venit odată şi aici, la un congres al ecumeniştilor. Şi unul dintre reprezentanţii lor a susţinut ideile socialiste (adică comuniste n.n.). Eu i-am combătut şi vorbeam mereu de Hristos. Iar ei mă întrebau; «De ce tot vorbiţi de Hristos? Aici este vorba de altceva, nu de Hristos.» S-au supărat teribil, şi după ce am plecat, m-au criticat foarte tare pentru că vorbeam de Hristos şi nu de probleme de astea sociale. De ce să mai stau de vorbă cu ei care au făcut femeile preoţi, sunt de acord cu homosexualii, nu se mai căsătoresc…” 
daca sunteti de acord postam si asta ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *