Pelerinajul fericirii – Manastirea Prislop

Traditionala sarbatoare a muncii sarbatorita de 1-2 Mai cu mici la gratar si bere, s-a transformat in acest an pentru mii de romani intr-un nesfarsit pelerinaj la Manastirea Prislop, la mormantul Parintelui Arsenie Boca.

Cu toate amenintarile meteo de vreme rea, Tara Hategului a devenit pe parcursul celor doua zile destinatia favorita a pelerinilor din toata tara. Peste 10.000 de credinciosi veniti din toate colturile tarii s-au perindat pe aceste meleaguri extraordinar de frumoase, incarcate de spiritualitate.

Inca de la orele amiezii soseaua s-a umplut de masini parcate pana in Silivasu de Sus, prima localitate de langa manastire.

 

SAMSUNG

SAMSUNG

Am parcurs pe jos, cu pas apasat, ultima parte a drumului, pe langa masini si familii intregi de crestini ortodocsi, intr-o procesiune a sufletului, cu rabdare si dragoste, pentru inchinarea la mormantul incununat cu flori, strajuit de brazi, sfintit de Dumnezeu.

N-a contat coada imensa de suflete pe cinci randuri, intansa pe sute de metri inca de la izvor. Am simtit insetarea pelerinilor pentru acea liniste binecuvantata de o clipa din fata crucii, cand rugaciunea si inchinarea te ridica la rangul de om al lui Dumnezeu.

Doar de o clipa e nevoie, cat sa-ti atingi sufletul de aura mormantului parintelui, printre florile curate, revarsata ca o lumina peste poiana verde dintre brazi. O clipa de fericire dumnezeiasca ce sterge toate grijile mintii si necazurile sufletului, o clipa de sfintire peste pacatosenia noastra fara sfarsit…

„Parinte Arsenie Boca, ajuta-ne…”

pelerinaj Arsenie Boca 1

pelerinaj Arsenie Boca 2

Am plecat cu sufletul incremenit in bucuria fara margini pentru Dumnezeu, increzatori si plini de speranta ca dintr-o inima, nu a Hategului, ci a intregii Romanii.

La intoarcere am fost practic blocati doua ore, dar n-am vazut pe nimeni grabit sau suparat. Parintele Arsenie Boca ne tinea inca acolo, aproape de sufletul lui, unii cu altii, pecetluiti in fericire…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *