Pelerinajul fericirii – Manastirea Prislop

pelerinaj Arsenie Boca 0

Traditionala sarbatoare a muncii sarbatorita de 1-2 Mai cu mici la gratar si bere, s-a transformat in acest an pentru mii de romani intr-un nesfarsit pelerinaj la Manastirea Prislop, la mormantul Parintelui Arsenie Boca.

Cu toate amenintarile meteo de vreme rea, Tara Hategului a devenit pe parcursul celor doua zile destinatia favorita a pelerinilor din toata tara. Peste 10.000 de credinciosi veniti din toate colturile tarii s-au perindat pe aceste meleaguri extraordinar de frumoase, incarcate de spiritualitate.

Inca de la orele amiezii soseaua s-a umplut de masini parcate pana in Silivasu de Sus, prima localitate de langa manastire.

 

SAMSUNG

SAMSUNG

Am parcurs pe jos, cu pas apasat, ultima parte a drumului, pe langa masini si familii intregi de crestini ortodocsi, intr-o procesiune a sufletului, cu rabdare si dragoste, pentru inchinarea la mormantul incununat cu flori, strajuit de brazi, sfintit de Dumnezeu.

N-a contat coada imensa de suflete pe cinci randuri, intansa pe sute de metri inca de la izvor. Am simtit insetarea pelerinilor pentru acea liniste binecuvantata de o clipa din fata crucii, cand rugaciunea si inchinarea te ridica la rangul de om al lui Dumnezeu.

Doar de o clipa e nevoie, cat sa-ti atingi sufletul de aura mormantului parintelui, printre florile curate, revarsata ca o lumina peste poiana verde dintre brazi. O clipa de fericire dumnezeiasca ce sterge toate grijile mintii si necazurile sufletului, o clipa de sfintire peste pacatosenia noastra fara sfarsit…

“Parinte Arsenie Boca, ajuta-ne…”

pelerinaj Arsenie Boca 1

pelerinaj Arsenie Boca 2

Am plecat cu sufletul incremenit in bucuria fara margini pentru Dumnezeu, increzatori si plini de speranta ca dintr-o inima, nu a Hategului, ci a intregii Romanii.

La intoarcere am fost practic blocati doua ore, dar n-am vazut pe nimeni grabit sau suparat. Parintele Arsenie Boca ne tinea inca acolo, aproape de sufletul lui, unii cu altii, pecetluiti in fericire…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>