Colectă pentru Serbia

În urma apelului Patriarhiei Române din 26 mai 2014 de a ajuta familiile sinistrate din Serbia în urma inundaţiilor de la mijlocul lunii mai, prin intermediul centrelor eparhiale Timişoara, Caransebeş şi Mehedinţi a fost colectată suma de 103 561 lei, precum şi o importantă cantitate de haine, produse neperisabile şi articole de igienă.

La această sumă se adaugă ajutorul financiar al Patriarhiei Române în valoare de 20 000 lei şi al Arhiepiscopiei Bucureştilor în valoare de 10 000 lei.

Banii au fost utilizaţi pentru achiziţionarea de saltele, pături, lenjerie de pat, produse de igienă, alimente neperisabile şi apă care împreună cu produsele colectate în cele trei centre eparhiale din vestul ţării au fost transportate în Serbia şi oferite familiilor sinistrate prin intermediul Patriarhiei Sârbe.

Patriarhia Română mulţumeşte ierarhilor, preoţilor şi credincioşilor care au răspuns apelului său şi au fost solidari cu familiile sinistrate în urma celor mai grave inundaţii din ultimul secol din Serbia.

Biroul de Presă al Patriarhiei Române

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *